Koniec świata. Strona: 3

Dodano: 2007-11-16 10:59

ludzie zurzyja wszystki mozliwe surowce naturalne, wybija wszystkie zwierzeta, zanieczyszcza srodowisko tak, ze nic nie bedzie w stanie zyc i nie zdazy ewoulowac w gatunki przystosowane to jalowej planety.

Re: Koniec świata Dodano: 2007-11-16 12:19

gotyk69 napisał(a):
może to dziwne pytań jak wyobrażacie sobie koniec świata czy macie swoj scenariusz :?: :?: :?:

Ja zdecydowanie mam.
A więc leże sobie w łózku. W jedej ręce trzymam butelke drogiego czerownego wina a w drugiej paczek marlboro. Po obu moich bokach leżą dziewczyny (blondynka i brunetlka), a w tle leci Nightwish.
PS: Zdecydowalem, że moj ostatni dzien bedzie BEZ NARKOTYKOW!!!

Once... I had a dream....

Dodano: 2007-12-30 16:49

Moim zdaniem koniec świata nastąpi gdy Doda zostanie prezydentem Polski. Ciekawe która by wtedy to była rzeczpospolita? :D :D :D

Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..

Dodano: 2007-12-30 16:53

albo jak zerwie z Majdanem:]

...and music? Well, it's just entertainment folks.

Dodano: 2007-12-30 16:58

Ignor napisał(a):
albo jak zerwie z Majdanem:]

Hmm przecież oni się już rozwiedli (chyba) A z resztą z nią to nigdy nic nie wiadomo.

Dodano: 2007-12-30 17:02

...no nie słyszałąs o wielkim powrocie :] kazdy o tym wie:D ogolnie z tą para kojarzy mi sie jedno hasło : ''Majdan pokaż cycki'' :] zdesperowani kibice pogoni...:]

Dodano: 2007-12-30 17:04

Ignor napisał(a):
...no nie słyszałąs o wielkim powrocie :] kazdy o tym wie:D ogolnie z tą para kojarzy mi sie jedno hasło : ''Majdan pokaż cycki'' :] zdesperowani kibice pogoni...:]

Nie słyszałam . Kurcze to ja już aż tak do tyłu z ploteczkami jestem?

Dodano: 2007-12-30 17:12

AngelOfDeath napisał(a):
[quote:67cbb075cc="Ignor"]...no nie słyszałąs o wielkim powrocie :] kazdy o tym wie:D ogolnie z tą para kojarzy mi sie jedno hasło : ''Majdan pokaż cycki'' :] zdesperowani kibice pogoni...:]

Nie słyszałam . Kurcze to ja już aż tak do tyłu z ploteczkami jestem?[/quote:67cbb075cc]

...każda kolejna plotka przeczytana przybliża do końca swiata, wiec nie masz co żałowac:]

Dodano: 2007-12-30 17:18

Ignor napisał(a):
...każda kolejna plotka przeczytana przybliża do końca swiata, wiec nie masz co żałowac:]

:D :D :D z tego wynika że dobrze robię nie interesując się plotkami :D :D :D

Dodano: 2008-01-01 19:00

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Tak sobie właśnie myślałam gdzie ten koniec świata? Chyba pójdę go poszukać, może jakoś szybciej nastąpi. Już mi się nudzi siedzenie i czekanie na jego przyjście.
A jak go znajdę, to do dupy ( czy co tam będzie miał ) nakopię, że jeszcze nie nastąpił.
(refleksja noworoczna)

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-01-05 21:48

:o koniec swiata :?: ...nie obraze sie jak bedzie jutro :wink:

"Umierać bez miłości , kochać przez śmierć"

Dodano: 2008-01-05 21:52

jutro to będzie niedziela, koniec świata jest w każdy poniedziałek 8)

Dodano: 2008-01-06 03:20

Moim zdaniem z nieba spadnie Dzizus i wszystkim napierdoli. Szykujcie sie na pierdoloną zagładę!!:evil: Pozdrawiam

"Norweskie schody nie tylko prowadzą do góry"

Re: ziemia... Dodano: 2008-01-06 05:15

Decadence napisał(a):
[quote:62475d193e="akme"]''Jedynym dowodem na to że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja,jest to że się z nami niekontaktuje'' Albert Einstein. :)

zajebisty tekst :twisted: i wszystko wyjaśnia....[/quote:62475d193e]

AjnSZTAJN miał same dobre texciory... :D JEszce jeden a'propos:

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi" :D:D:D:D

.. a koniec świata teraz planowany na któregoś grudnia 2012... z Pewnością nie będzie to Almighty Jesus, bo dopiero będzie się rodzić :D:D:D...
...inna opcja, że wtedy planety układają się w dotąd niezaistniały układ, tymsamym oddziałując na ziemię w niedoprzewidzenia sposób i jak twierdzą niektórzy, otworzą się kanały, dzięki którym będziemy słyszeć swoje myśli niekontrolowanie ... To też swoisty koniec świata. Przykładowo, idę sobie ulicą, widzę piękną niewiastę i sobie myślę:"ALE D**A!!!", a Ona to słyszy i do tego moja Ukochana. która idzie ze mną pod rękę :D:D:D:D Resztę sobie dopiszcie...

Szczęśliwie dla nas już teraz powstało wiele "kółek przygotowawczych", które przygotowują chętnych do absolutnego panowania nad umysłem (ciekawe ile ta wątpliwa przyjemność kosztuje :D:D:D). Nie wierzycie ? PRZECZYTAJCIE WE WRÓŻCE :D:D:D:D

PALENIE NIE ZABIJA (przynajmniej bezpośrednio), NIE POWODUJE PRZEDWCZESNEGO STARZENIA SIĘ I NIE WYWOŁUJE NIEWYWOŁANIA EREKCJI( impotencji) ... :D

Dodano: 2008-01-06 10:22

a ja mysle ze koniec swiata bedzie wygladał dla kazdego inaczej. niby ma byc straszny i wogóle wiec nie wszystkich straszy to samo a co za tym idzie dla kazdego musi byc inny

a tak co do cytatów einsteina, kiedys na jednym spotkaniu był einstein i merlin monroe, no i pani monroe podeszła do einsteina i powiedziała takie oto słowa " wie pan co panie einstein, powinnismy spłodzic razem dzieci, były by tak madre jak pan i tak piekne jak ja." na co einstain odparł" obawiam sie że mogło by być odwrotnie"

ważny jest koniec każdej rzeczy

Dodano: 2008-05-08 08:11

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

I tak nie doczekamy końca świata, bo wcześniej wybuchnie wielka bomba atomowa i już nie będziemy musieli się martwić jakimiś przepowiedniami. Wiec krejzole zczilałtowac się :twisted:

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Dodano: 2008-05-08 10:47

pseudonim napisał(a):
Moim zdaniem z nieba spadnie Dzizus i wszystkim napierdoli. Szykujcie sie na pierdoloną zagładę!!:evil: Pozdrawiam

- Jezus przyjdzie w glanach !

Armagedonem nie koniecznie musi być wojna nuklearna czy zagłada z kosmosu. Ludzie zatrówają Matke Ziemie w takim tępie że niedługo czysta woda albo powietrze zostaną tylko wspomnieniami. Sami na siebie bata kręcimy
A konca swiata doswiadczy kazdy z nas z chwilą swojej śmierci :twisted:

Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.

Dodano: 2008-05-08 15:34

Mscigniew napisał(a):

Ładnie powiedziane :)

Dodano: 2008-05-14 15:40

Mscigniew napisał(a):

Armagedonem nie koniecznie musi być wojna nuklearna czy zagłada z kosmosu. Ludzie zatrówają Matke Ziemie w takim tępie że niedługo czysta woda albo powietrze zostaną tylko wspomnieniami. Sami na siebie bata kręcimy

spoko, koniec świata zagotuje nam sama natura. człowiek żyje dopiero 50 tys lat. jest kolejnym eksperymentem natury. dinozaury nie miały szans z meteorem. my myślimy, że sobie poradzimy. ale z siłami z kosmosu nie damy rade. w przeciagu najblizszych kilkuset tysiecy lat ziemia obróci się biegunem północnym do ślonca, zmienia sie układy straf klimatycznych, wiele lądów zlaeje woda. inne znikną we wnetrzu ziemi, nowe będa za płytkie zeby wydostac sie ponad wode. do tego księzyc nas opuści, blizej podejdzie pas asteroid który znajduje sie za marsem. mysle ze jesli ludzkosc nie wykonczy sie sama, to zniknie w ciaglu 150 000 lat

Dodano: 2008-05-14 19:09

Summoned napisał(a):

mysle ze jesli ludzkosc nie wykonczy sie sama, to zniknie w ciaglu 150 000 lat

Sadze,ze na pewno wykonczy sie sama jak tak dalej bedzie. Podobno w 2050 roku ma zniknac z powierzchni Ziemi 50% gatunkow zwierzat,inni twierdza,ze kolo30%. W kazdym badz razie ile by to nie bylo bedzie to stanowilo powazne zachwianie ekosystemu i mozemy miec powazny problem. Moze byc ciezko z utrzymaniem sie przy zyciu kiedy bedzie problem z mieskiem,zieleninka i owocami.Samymi chemikaliami zyc sie nie da :/
Tak wiec sadze,ze koniec swiata nie nastapi spowodu meteorytu,zlania powierzchni ladow woda,raczej nie zesle go tez Bog czy co tam moze byc jeszzce przyczyna konca swiata,to my zgotujemy go sobie sami

Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P

Dodano: 2008-05-14 20:59

Więc wykończymy się sami. Różnie mówią z datą... jedni, że uderzy w nas meteoryt, drudzy, że przyjdzie wielka "apokalipsa" i sąd ostateczny... i tak niemal bez końca. Czyżby te teorie powstały z powodu strachu przed tym końcem? Tak to niestety wygląda. Człowiek lęka się nieznanego i wszystko próbuje racjonalnie wyjaśnić.

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Dodano: 2008-05-22 12:52

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Jeżeli koniec nie nastąpi w ciągu najbliższych kilkuset lat, to ludzie zagryzą się sami.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-05-30 13:08

Pan napisał(a):
[quote:2f2c348b91="Summoned"][quote:2f2c348b91="Mscigniew"] Sami na siebie bata kręcimy

spoko, koniec świata zagotuje nam sama natura. człowiek żyje dopiero 50 tys lat. [...] przeciagu najblizszych kilkuset tysiecy lat ...[/quote:2f2c348b91]

Mówisz o kilkuset tysiącach lat. Przecież to niewyobrażalnie dużo. Można sobie wyobrazić tyle żab lub fanów Metalliki, ale nie można poziomu techniki za tyle lat. Popatrz na skok jaki sie dokonał w ciągu XX wieku. Spróbuj wymyślić następne 3-4 skoki (a nie tysiąc czy dziesięć tysięcy) o podobnej jakości.

Za 150000 Natura będzie musiała w nas rzucać co cieplejszymi gwiazdami, a nie wiem, czy i to Jej coś da. :) A sami zabić się możemy zawsze.[/quote:2f2c348b91]

wiesz czym jest nasze istnienie dla kosmosu? zobacz sobie film Odyseja Kosmiczna 2001 moze ci to uswiadomi.

nasze 50 tys lat to okres nawet nie zauwazony przez dzieje ziemi. ma 4,6 mld lat. jestesmy kolejnym gatunkiem ktory pojawil sie i znika.

myslisz ze poradzimy sobie z cialami wiekszymi niz 100km? a ja mowie ze nia ma takiej energii zeby takie cialo unicestwic, mozna starac sie zepchnac z toru. ale i to wymaga niesamowitej technologii. zaczepienie sie na planetoidzie jest obecnie niemozliwe. kazdy przedmiot odbije sie od jej powierzchni.

po za tym mam poglad ze nasz szybki rozwoj niedlugo sie zatrzyma, zatrzyma si ekiedy zacznie sie problem z przeludnineiem. jeszcze 100 lat beda dosc spokojne. potem zacznie sie miedzynarodowa rzez i bitwa o ziemie. Rosja stanie sie mega potęgą a europa zginie w płomieniach zamieszek etnicznych.

Dodano: 2008-05-30 13:54

Pan napisał(a):

Wiem. A Ty? :)
wiem doskonale

Pan napisał(a):

Bardzo niepoprawny dowod. Z faktu, ze gatunki znikaly, nie wynika, ze kazdy zniknal (patrz temat o skrzyploczach), ani, ze nasz znika. :)

porownujesz nas do skrzypłoczy? to mięczaki, bentos ruchomy, pelza po dnie morskim i gdzies ma to co sie dzieje na powiezchni. prawdopodobie przetrwal przez przypadek. pamietaj ze koledzy gatunkowi skrzyplocza dochodzili do gigantycznych rozmiarow. teraz zostala tylko skarlowaciala namiastka. wiec przyzywaja tylko male organizmy zdolne przetrwac ekstremalne warunki. my do takich gatunkow nie nalezymy.

Pan napisał(a):

Dzis? Nie.
W najblizsza srode? Nie.
Za 100 lat - mysle, ze te 100 km nie bedzie takie przerazajace.
Za 1000 lat, mysle ze i 10000 km nie bedzie przerazajace. Mowisz o KILKUSET TYSIACACH LAT.
skad ta pewnosc? jasne ze nie wiem co bediz ejutro, ale jednoczesnie mam astronomie na zajeciach i wiem jakie sily moga wplynac na takie duze masy. i zrozum ze chocbysmy zdetonowali wszystkie ladunki jadrowe na powierzchni takiej planetoidy to tylko neiznacznie zboczylaby z kursu.

Pan napisał(a):

Taaa, Bestia, te sprawy. Tak kiedys byles dobrego zdania o Zeitgeiscie, inne filmy tego pokroju wyraznie mowia, ze juz pod koniec 2012 wywola sie wojne, a moze jakies pseudonaturalne katastrofy, by ograniczyc liczbe ludnosci. :)

nadal mam wysokie zdanie o Zietgeist. a inne filmy ktore wpadly mi w rece mialy slabe argumenty, o kalendarzach majow, o zblizajacej sie nowej erze (za niecale 150 lat) i takie tam pierdoly.

Pan napisał(a):

Wracajac jednak do tematu - katastrofy naturalne duzej skali maja coraz mniejsze szanse nas - jako caly gatunek wykonczyc. By zabijac jednostki to wystarcza grypa. I raczej w wirusach widze zagrozenie dla calego gatunku niz w cialach niebieskich. :>
co jak co ale to medycyna jest najszybciej rozwijajaca sie nauka. wiec nie wiem skad pomysl ze jakies wirusy nam groza

Dodano: 2008-05-30 20:44

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Czytałam artykuł ( w jakiejś mało ambitnej gazecie ), w którym było napisane, że za 50 lat wyginie rafa koralowa w Australii, a wielkie obszary zostaną zalane przez topniejące lodowce ( topnienie spowodowane efektem cieplarnianym). Jak wyżej pisałam - niepotrzebny jest koniec świata, człowiek bowiem wykończy się sam.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło